2012 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis

Kalakuto kepenėlių paštetas
























Puikiausiai tinkantis pusryčiams dalykėlis. Ant juodos duonos užkandant pomidorėliu arba agurkėliu. O dar kai besimėgaujant šiuo paštetu žinai kad tik ilgini sau gyvenimą. Mokslininkų teigimu, pakeitus kiaulieną į kalakutieną, gyvenimą galima prasiilginti net 40 procentų. Tad pirmyn į parduotuvę kalakutienos!

Paštetui reikės:
1 kg kalakuto kepenėlių,
~1 kg kalakuto šlaunies,
1 didelės svogūno galvos,
druskos,
lauro lapelių,
pipirų,
čiobrelių ar kitų mėgstamų prieskonių.

Iš kalakuto šlaunies išimame kaulą, kurį vėliau galėsime panaudoti sriubai, o pačią mėsą perpjaunam i keletą stambesnių dalių. Į puodą su vandeniu dedame kepenėles, kalakuto šlaunį, druską, lauro lapus ir pipirus. Verdame iki mėsa suminkštės, apie 30-40 min. Išvirusias kepenėles ir mėsą išgriebiame iš puodo. Supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus iki geltonumo. Kepenėles, mėsą ir svogūną sumalame mėsmale. Pagardiname čiobreliais arba kitais mėgstamais prieskoniais. Į sumaltą paštetą įpilame kelis šaukštus nuoviro nuo mėsos, kad paštetas pasidarytų "kibesnis ir tepesnis". Patiekiame kartu su duona ir pomidorais arba agurkais. Priklausomai nuo šeimynos dydžio, dalį pašteto sudėję į plastikinius indelius užsišaldome.


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą