O čia tai tikrų tikriausias skanėstas. Aišku kaip ir visi skanūs dalykai, reikalauja šiek tiek laiko ir jėgų, puodų keptuvių ir visokių kitokių indelių :) bet vėliau kai jau įgundi ir perpranti sistemą, tai viskas žaibo greitumu pasigamina :)
Apkepui reikės:
200 g makaronų,
500 g kiaulienos faršo,
1 svogūno,
200 g šaldytų arba šviežių brokolių,
200 g šaldytų arba šviežių kalafiorų,
1 paprika,
2 didesni pomidorai,
100 g sūrio,
2 šaukštai pomidorų padažo,
2 šaukštai majonezo,
300 ml pieno,
200 ml vandens.
Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai (aš naudojau mairūną, žagrenį, provanso žoleles)
Pirmiausia užsikaičiam du puodelius su vandeniu, viename virsime makaronus, o kitame brokolius ir kalafiorus :) Vieno puodelio vandenį pasūdome ir kai užverda metame makaronus, išverdame pagal instrukcijas ant pakelio, nukošiame ir supilame makaronus į kepimo formą.



Nusilupame svogūną ir susipjaustome jį kubeliais. Metame kubelius į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepiname iki geltonumo. Tada sumetame į vidų išvirtus kopūstus, sudedame mėgstamus prieskonius ir šiek tiek pakepiname.


Įkaitiname kitą keptuvę ir į ją sudedame faršą, sudedame prieskonius ir kepiname iki rudumo. Galima ir truputėlį persistengti - faršą paskrudinti, na tik žinoma nesudeginkit :)

Susipjaustom pomidorą plonais griežinėliais, papriką juostelėmis, susitarkuojame sūrį.

Na ir dabar smagiausia dalis, visko sukonstravimas į apkepą :) Taigi ant makaronu pilame kepintą faršą, paskleidžiame kad būtų vienodai. Dedame keptus-virtus kopūstus ir ant viršaus dėliojame papriką ir pomidorus.

Pasiruošiame padažą - sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, pilame pieną ir vandenį, viską sumaišome iki vientisumo. Tada pilame skystį ant apkepo, barstome sūriu ir šauname į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 30-40 min. Kol gražiai apskrus sūris ir pomidorai bus suminkštėję.
Jeigu neiškęsite kaip aš, apkepą kabinsite nei kiek nepravėsusį, nesitikėkite gražaus vaizdelio :) Viskas pabirs ir nukeliaus kas sau :) Standumo dėlei galima dėti daugiau sūrio. O jei norisi patiekti dailiau, tai rekomenduočiau kepti į atskiras porcijines formeles ;)

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą