
Pikantiško skonio švelni ir paprasta trinta sriuba. Pankolis labai panašus į kmyną arba krapą iš savo lapelių ir sėklyčių, o savo skoniu ir aitriu kvapu primena anyžių. Pankolio sėklos pagerina virškinimą, pakramčius sėklyčių po valgio jų aromatas atšviežina burnos kvapą ir kvėpavimą. O pakramtytas prieš valgį slopina alkio jausmą. Pankolis itin naudingas, sergant gastritu, skrandžio opa, kitomis skrandžio bei virškinamojo trakto ligomis, inkstų akmenlige. Na ir prie visų šitų pliusu privalu pridėti dar vieną - jis laaaabai skanus :)
Sriubai reikės:
Vieno didelio pankolio gumbo 500 g,
Dviejų didelių bulvių apie 400 g,
100 g svogūno,
Šlakelio alyvuogių aliejaus,
Druskos ir pipirų,
Keli žiupsniai tarkuoto parmezano.

Nuo pankolio nuimame negražius lapelius, išimame kietą šerdį ir supjaustome pusžiedžiais. Svogūnus ir bulves supjaustome šiaudeliais. Puode įkaitiname aliejų, į jį sudedame pankolį, svogūną ir bulves. Viską apkepiname, pabarstome druska ir pipiriukais. Kai svogūnas pasidaro skaidrus, užpilame vandens tiek kad viską apsemtų, jeigu turite galima užpilti sultiniu.

Na viską verdame apie 15-20 min, kol bulvės pasidaro minkštos. Viską sutriname su blenderiu, paskaniname druska ir pipiriukais. Išpilstome į dubenėlius ir pabarstome viršų su tarkuotu parmezanu papuošiame su žalio pankolio lapeliu :)

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą