2013 m. sausio 15 d., antradienis

Kiaulienos kepsniukai su kalendra

Greiti pietūs arba greita vakarienė. Ypač skanu vasarą kepti ant grotelių ir marinavimui naudoti šviežią kalendrą, bet kadangi vis dar žiemos vidurys tai naudojau ją maltą, nes šią vasarą buvau tinginė ir neprisišaldžiau šviežios :) O dėl žiemos vidurio tai galima ir su gera draugų kompanija po žiemiško pačiuožinėjimo rogutėmis pasikepti ant kepsninės šiuos minkštučius kepsniukus :) 

Marinatui reikės:

1 arb. š. druskos,
1 arb. š. juodųjų pipirų,
3 arb. š. maltos kalendros,
3 arb. š. garstyčių grūdelių,
1 arb. š. raudonėlio,
100 ml. alyvuogių aliejaus.

O marinuosim apie 1 kg kiaulienos nugarinės su kauliuku. Susipjaustome plonesniais griežinėliais nugarinę. Susimaišome visus prieskonius ir jais barstome kepsniukus, sudedame juos visus į dubenį ir užpilame aliejumi. Ir paliekame marinuotis per naktį. 


Kitą dieną meskite kepsniuko gabalą ant keptuvės su įkaitintu aliejumi ir ant mažos ugnies kepame po maždaug tris-penkias minutes iš abiejų pusių (priklauso kokio storio gabaliukais susipjaustėte nugarinę). 

Patiekiau su bulvėmis virtomis su lupena, kurias nulupus pakepinau ant sviesto su provanso žolelėmis ir druska. Ir laaaabai derėjo prie šitų kepsniukų raugintas agurkėlis :) 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą