2013 m. sausio 15 d., antradienis

Pievagrybių sriuba


Lengvutė ir labai greitai pagaminama pievagrybių sriuba :)

Reikės:

1 kg pievagrybių,
200 g svogūnų (naudojau vieną didelį didelį),
200 ml grietinėlės,
400 ml vandens,
gabalėlio sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį.


Pakepiname smulkiai supjaustytus svogūniukus svieste dideliame puode iki geltonumo. Tada sumetame į vidų perpjautus pusiau arba į ketvirčius pievagrybius. Ir kepiname kokias 5-8 minutes, vis pamaišykite, girdėsite labai gražų pievagrybių bruzdesį :) kai jau pievagrybiai paleis skystį ir paminkštės supilkite vandenį, uždenkite dangčiu puodą ir virkite dar kokias 15 minučių, kol pievagrybiai visai suminkštės.


Tada griebiame į rankas blenderį ir viską gerai gerai pertriname, kai jau gerai sutriname pilame grietinėlę ir skaniname druska bei pipirais. Patiekiame apibarstę su petražolėmis, paskaniname mėlynojo pelėsinio sūrio gabaliukais ir skrebučiais. Neturėjau nei sūrio nei skrebučių, bet su šviežiom petražolėm buvo labai skanu. O šiaip man ši sriuba labai patinka, labai greit pagaminama, mažai sudėtinių dalių ir laaaabai skanu :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą