2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Sausainiai su baziliku




























Pikantiško skonio sausainiai nereikalaujantys daug pastangų, labai patogu kai reikia ką nors greitai pavaišinti arba nusivežti kokių skanėstų į svečius. Tokie skanūs, trapučiai, tirpstantys burnoje ir paliekantys saldžios gaivos pojūtį burnoje.

Reikės 1 pakelio sluoksniuotos bemielės šaldytos tešlos,
Rudojo cukraus, apie 100 g,
Šviežio, šaldyto arba džiovinto baziliko.

Orkaitę įkaitinam iki 170 laipsnių. Ištraukiam sluoksniuotą tešlą, palaikome kambario temperatūroje kokias 10 min, kol ji atšils tiek kad galima būtų iš jos volelius sukti :)


Tešlos lakštus pabarstome ruduoju cukrumi ir bazilikais. Jeigu naudosite džiovintą baziliką, tai jo nepagailėkite, nes džiovintas bazilikas ne tokio stipraus aromato kaip šviežias arba užšaldytas.
Susukame į volelį ir supjaustome maždaug centimetro pločio riekelėmis. Išdėliojame ant skardos su sviestiniu popieriumi ir šauname į orkaitę maždaug 12-15 min. kol sausainukai švelniai parus ir išsipūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą