2013 m. sausio 21 d., pirmadienis

Vištienos blauzdelės su svogūnais

Vištiena yra vienas geriausių visaverčių baltymų šaltinis, joje yra apie 20-23 procentų baltymų. Ši mėsa mažiau kaloringa ir mažiau riebi. Vištų blauzdelėse yra gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, daug magnio ir fosforo. 
Svogūnas turi labai daug maistinių medžiagų - kalio, vitamino C, cinko, seleno. Svogūnas skatina apetitą, padeda virškinimui, veikia kaip puiki apsauga prieš visokius virusus ir gripus, kurie siaučia dabar lauke :)
Tad šitas patiekalas ne tik skanus bet ir sveikas :) na kažkiek..

8 vištienos blauzdelės,
800 g svogūnų,
100 g saliero lapkočių,
300 ml  baltojo sauso vyno,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
Po pusę nubraukto arbatinio šaukštelio - juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, malto imbiero, maltų gvazdikėlių, malto muskato, kario,
2 šaukšteliai malto cinamono,
Druskos pagal skonį.

Svogūną supjaustome stambiais gabalais. Įkaitiname tą šlakelį alyvuogių aliejaus puode ir metame į jį supjaustytą svogūną, viską pabarstom druska ir juodaisiais pipirais. 


Kepiname viską kol svogūnai pakeis spalvą, tada sumetame salierus ir paliekame troškintis. 

Susismaišome visus prieskonius - pipirus, imbierą, gvazdikėlius, muskatą, karį ir cinamoną.
Kol svogūnai kunkuliuoja, ant gerai įkaitintos keptuvės su dar šlakeliu aliejaus pasikepame vištienos kulšeles. Pabarstome kulšeles prieskoniais, druska ir stipriai stipriai apkepiname iš abiejų pusų.


Kai blauzdelės stipriai apskrunda, sudedame jas į puodą pas svogūnus gerai permaišome, užpilame baltu vynu ir puse puodelio vandens. Uždengiame ir paliekame troškintis maždaug valandai. 
Senovėje romėnai maistui užaugintus viščiukus girdydavo vynu, kad būtų skanesni. Troškinti vyne irgi skanu :) patiekiame su bulvių koše ir konservuotais arba keptais orkaitėje obuoliais. 


1 komentaras: