Labai skanus ir beveik sveikas morkų ir šiek tiek slyvų pyragas :) ypač skanu iš šviežių mažų morkyčių, bet va įpusėjus žiemai ir kai jau reikia šiek tiek pratuštinti morkų atsargas rūsiuose vienas iš skanesnių sprendimų perrinkus morkas yra šis pyragas :) o jei nėra šviežių slyvų galima naudoti ir konservuotas :) Receptas:
100 g smulkiai smulkintų riešutų (lazdyno, graikiški arba žemės)
700 g morkų
300 g miltų
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
šaukštelis cinamono
4 kiaušiniai
250 g cukraus
200 ml aliejaus (tinka rapsų arba saulėgrąžų)
Nulupkite ir sutarkuokite morkas su smulkia tarka. Kadangi turėjau daug morkų tai paišdykavau ir jas sutarkavau su elektrine tarka ir sakyčiau rezultatas buvo ganėtinai geras :) atidedame visą šitą morkų mišinį ateičiai.
Dideliame dubenyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, smulkintus riešutus ir cinamoną.
Kitame dubenyje sumušame keturis kiaušinius juos paplakame su mikseriu kokią minutę kol gražiai suputos, tada pamažu beplakant sudedame cukrų ir toliau plakame apie penkias minutes. Kiaušinių - cukraus plakinys turi pasidaryti švelniai gelsvos spalvos ir jo turi gerooookai padaugėti :) tada plona srovele pilame aliejų ir toliau plakame kol supilsime visą aliejų.
Miltų-riešutų mišinį dedame į kiaušinius ir viską sumaišome iki daugiau mažiau vientisos masės. Tada dedame sutarkuotas ateičiai atidėtas morkas ir vėl viską permaišome.
Viską suverčiame į kvadratinę apvalią ar kokią tik užsigeidžiame formą ir ant viršaus išdėliojame slyvų puseles.
Pyragą šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45 min. Tiek kad įkištas pagaliukas į pyrago vidų ištraukus būtų švarus :) Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą