Mūsų namuose obuolienės dažniausiai būna tiesiog obuoliai su cukrumi. Įkvėpta šio obuolių pyrago, nusprendžiau pagaminti obuolinę su mėtomis, kurią žiemą bus galima valgyti su blynais, arba dar vienas geresnių panaudojimo būdų bus obuolių pyragui. Labai paprastas receptas, ilgiausiai užtruksite lupant ir pjaustant obuolius.
5 stiklainiukams reikės:
5 kg jau nuluptų ir supjaustytų obuolių,
200 g cukraus,
kuokštelio mėtų - bus apie 10 g
Obuolius sudędame į puodą ir užkaičiame, įpilame šlakelį vandens, apie pusę puodelio.
Paverdam maždaug 10-15 minučių vis pamaišant, kol dalis obuolių suminkštėja ir košė pradeda "pukšėti". Tuomet sudedame juostelėm pjaustytas mėtas ir permaišę keletą kartų išjungiam ugnį ir sudedame obuolienę į stiklainiukus, užsukame su dangteliais nuvalytais paspirituota vata. Laikyti šaldytuve arba vėsioje vietoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą