2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Varškės sūrio pyragas su mėlynėmis

Labai skanus ir greitai pagaminamas sūrio pyragas su mėlynėmis. Labai labai mėgstu sūrio pyragus, man jie vieni lengviausiai pagaminamų ir vieni sveikesnių, ypač su pamažintu cukraus kiekiu :)

Pagrindui:
200 g sausainių,
30 g sviesto arba margarino.

Sūrio daliai:
800 g varškės,
150 g grietinės,
80 g cukraus,
3 kiaušiniai,
300 g mėlynių.

Sausainiu pagrindui permalame su mėsmale arba susmulkiname su maišytuvu. Trupinius sumaišome su sviestu ir juos sudedame į kepimo formą.

Sūrio pagrindui varškę (aš naudoju pačią paprasčiausią, kur būna supakuota po 160 g arba 180 g, 0,5 procentų riebumo), grietinę, cukrų ir kiaušinius dedu į dubenį ir plakimui naudodama "blenderį" arba taisyklingiau maišytuvą, plaku apie 10 minučių kol masė pasidaro labai labai vienalytė ir puri. Kuo bus glotniau, tuo bus skaniau.

Puse masės suverčiame į formą, užbarstome mėlynes, tada dedame likusią sūrio masę. Orkaitę įkaitinam iki 170 laipsnių. Pyragą dedame į orkaitę maždaug 50 - čiai minučių. Pyrago vidus turi būti šiek tiek minkštokas o šonai jau standūs. Ištraukiame pyragą ir vėsiname bent jau keletą valandų, o geriausiai per naktį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą