Pagrindui:
200 g sausainių,
30 g sviesto arba margarino.
Sūrio daliai:
800 g varškės,
150 g grietinės,
80 g cukraus,
3 kiaušiniai,
300 g mėlynių.
Sausainiu pagrindui permalame su mėsmale arba susmulkiname su maišytuvu. Trupinius sumaišome su sviestu ir juos sudedame į kepimo formą.
Sūrio pagrindui varškę (aš naudoju pačią paprasčiausią, kur būna supakuota po 160 g arba 180 g, 0,5 procentų riebumo), grietinę, cukrų ir kiaušinius dedu į dubenį ir plakimui naudodama "blenderį" arba taisyklingiau maišytuvą, plaku apie 10 minučių kol masė pasidaro labai labai vienalytė ir puri. Kuo bus glotniau, tuo bus skaniau.
Puse masės suverčiame į formą, užbarstome mėlynes, tada dedame likusią sūrio masę. Orkaitę įkaitinam iki 170 laipsnių. Pyragą dedame į orkaitę maždaug 50 - čiai minučių. Pyrago vidus turi būti šiek tiek minkštokas o šonai jau standūs. Ištraukiame pyragą ir vėsiname bent jau keletą valandų, o geriausiai per naktį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą