Tešlai reikės:
150 g sviesto,
100 g cukraus,
100 g grietinės,
200 g miltų,
3 kiaušinių,
1 arb. š. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
10 didelių obuolių,
1 citrinos.
Glajui:
2 v. š. cukraus,
2 v.š. grietinės,
1 v.š. vandens.
Pasiruošiam įdarui obuolius. Juos nulupam, perpjaunam per pusę ir išimam sėklalizdžius.
Juos sudedam į dubenį ir ant viršaus išspaudžiame citrinos sultis. Pamaišome ir pakratome, kad skiltelės apsiveltų sultimis ir neruduotų.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje į minkštą sviestą sudėkite cukrų ir plakite su mikseriu arba ištrinkite su šaukštu iki purumo. Tuomet įmuškite vieną kiaušinį ir išsukite iki vientisos masės. Įmuškite dar vieną ir vėl maišykite iki vientisumo, taip pat pasielkite su trečiuoju kiaušiniu. Supilkite grietinę ir išmaišykite. Į kiaušinių-sviesto masę sudėkite miltų mišinį. Plakite su mikseriu ne ilgiau nei minutę. Gautą tešla supilkite į kepimo formą. Aš naudojau 35 x 25 dydžio formą.
Iš obuolių dubens imame po obuolio skiltelę ir jos viršų supjaustome horizontaliomis linijomis. Įpjovas darome ne iki pat apačios.
Skilteles išdėliojame ant tešlos pavišiaus jas šiek tiek spustlėdami. Pyragą dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 25-30 minučių, kol tešlos paviršius pradės rusti.
Pasiruošiame pyrago paviršiui glajų. Puodelyje kaitiname cukrų kartu su vandeniu, kol cukrus ištirps ir pradės stipriai virti. Tuomet į vidų dedame grietinę ir gerai išmaišę pakaitinam keletą minučių.
Turi gautis panaši masė į kondensuotą pieną. Jeigu tingisi galima vietoj glajaus panaudoti kondensuotą pieną, arba kam visai tingisi glajaus nenaudoti :). Pyrago paviršių aptepame glajumi ir paliekam atvėsti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą