2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Tarkuotų bulvių sriuba


Labai skani  "negaliu sustoti" sriuba :). Na arba košė. Receptas mano prosenelės, kuri šią sriuba vadino tarke. Vadinam ir mes ją taip. 

Tarkei reikės:
2 l pieno,
4 didelės bulvės,
1 svogūnas,
apie 200 g rūkytų lašinukų,
druskos,
pipirų.

Į puodą supilame pieną, pakaitinam iki virimo. Per tą laiką (pieną vis pamaišyti, kad neprisviltų) nusiskusti bulves ir jas sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina arba smukiausia tarka (kaip cepelinamsarba bulviniams blynams). Kai pienas bus netoli virimo sudedam tarkius į vidų ir vis maišom maišom, kad neprisviltų. Supjaustom lašinukus ir svogūną, pakepinam ant keptuvės. Maždaug po 15 minučių nuo tarkių sudėjimo, pabandom paragauti ir jei girgžda bulvės dar paverdame, o jei ne tai sudedame spirgus, pasūdom ir papipirinam pagal skonį. Truputi paverdam ir tada pilstom į dubenėlius ir valgom! Ypač patiks bulvių ir spirgų mėgėjams. Skanaus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą